Schildcursus 'Groen als Gras'

 

Aanmelden: Ina Bos

bosuil4@gmail.com

M. 06 44012276

Activiteiten en tarieven

Yoga lessen

In Yoganetics combineren we de fysieke yoga-oefeningen (asana's) met stretch- en spierversterkende oefeningen (bijvoorbeeld voor de buik- en beenspieren) en ontspanningsoefeningen. Ruim een uur lekker met je lijf bezig zijn waarbij je je conditie verbetert, je lichaam soepel wordt en je lichamelijke en geestelijke ontspanning bereikt.

 

Tarief: €30,- per maand

1 keer per week les

Aanmelden: Monique Heemskerk

M. 06 1278 6972

Kinderdisco

De maandelijkse kinderdisco’s zijn een groot succes. Het lijkt elke keer weer drukker te worden.

 

Van 18:30 tot 19:30 uur zijn de kinderen van 4 t/m 7 jaar van harte welkom om lekker te komen dansen op de muziek van DJ Koozz.

Daarna is het van 19:45 tot 21:00 uur tijd voor de grote kinderen van 8 t/m 12 jaar om hun beste dans moves te laten zien!

Als er genoeg animo is doen we tussen de dansjes door Bingo met leuke prijsjes!

Wandelen

 

In het kader ’bewegen is gezond’ gaan we elke dinsdagmiddag om 14.00 uur wandelen, door de wijk of in de buurt. De wandeling kunnen we zo lang maken als we willen, maar meestal wandelen we een uur tot anderhalf uur.

Verzamelpunt: bij de Hunzeborgh.
 
Wie het leuk vindt om mee te lopen (voor eigen risico) kan zich telefonisch aanmelden.

 

Aanmelden: Ynke Veenstra

T 050 5425285 / 06 27333787

ynkeveenstra@home.nl

Zumba

Bij Zumba fitness: een combinatie van fitness en dansbewegingen op wereld- en latinmuziek, zoals Salsa, Merengue, Calypso, Reggaeton, Flamenco en Hip Hop wordt de training een feestje. De betekenis van het Colombiaanse woord 'Zumba' zegt dan ook genoeg: 'snel bewegen en plezier maken.

Zumba fitness is goed voor je vetverbranding, vooral als je het regelmatig doet: 'Afhankelijk van je lichaam kun je tijdens een uur Zumba fitness wel 500 tot 1000 calorieën verbranden. Bovendien train je je 'core' (rompspieren) waardoor je een betere dagelijkse stabiliteit ontwikkelt. Zumba fitness is anders dan gewone fitness omdat je eigenlijk aan het dansen bent.

Na een aantal lessen heb je de basispassen van de verschillende ritmes onder de knie. De dansjes zijn dan heel goed te volgen. De aanstekelijke muziek werkt heel positief. Het ritme wordt geassocieerd met zomer, zon en gezelligheid, waardoor iedereen ook op een saaie grauwe dag toch blij naar huis gaat.

 

Zumba is dus ook uitermate goed voor je geest! Zumba is – afhankelijk van je conditie - voor iedereen in de leeftijd van 5 tot 65 jaar!

Aanmelden: Ewa Normann

info@moveindazity.nl

T. 050 3186532 of M. 06 12602037

Klaverjassen

1 x per 4 weken is er een klaverjasavond in de Hunzeborgh. Zie voor de data het Hunze wijkblad. Er zijn momenteel zo'n 16 leden. We spelen om leuke prijsjes die per keer worden verdeeld onder de besten van die avond. We spelen dus geen competitie.

 

De inleg per keer is 2 euro. De bar is de hele avond geopend en iedere keer zijn er 1 of 2 personen die iets lekkers meenemen voor bij de koffie en bij de borrel. De sfeer is zeer ontspannen en we spelen niet met het mes op tafel.

 

Je hebt geen verplichting om elke keer aanwezig te zijn maar het zou wel leuk zijn om een vaste groep te hebben.

Lijkt het je leuk en houd je van klaverjassen kom dan een keer langs om de sfeer te proeven in de Hunzeborgh. Aanvang is om 19.45 uur zodat we om 20 uur met het kaarten kunnen beginnen. De avond eindigt om ong. 23 uur.

Aanmelden: Jolanda Ritsema

jolandaritsema@live.nl

Koor Goed Gestemd

Wie zijn we en wie zoeken we? 
Koor Goed Gestemd is een laagdrempelig buurtkoor. Het aantal leden is inmiddels

20,  bijna allemaal vrouwen. Maar het zou leuk zijn als we nog een paar mannen aan het koor kunnen toevoegen. We zoeken mensen die zin hebben om een avond ontspannen met elkaar te zingen.

Waar en wanneer zingen we?
We zingen drie dinsdagavonden per maand in de Hunzeborgh onder leiding van dirigente Liesbeth van Hoffen. We beginnen om 20 uur en zingen tot 22 uur, met een kleine pauze halverwege. Na afloop is er gelegenheid om samen iets te drinken. 

Wat zingen we?
Ons repertoire is divers: volksmuziek, licht klassiek en pop.
We treden een paar keer per jaar op.

Wat kost het?
De kosten zijn 75 euro per half jaar (afhankelijk van het aantal leden).

Heb je een keer zin om mee te zingen? Kom dan gerust langs op de repetitieavonden om te kijken of het je wat lijkt.

Aanmelden: Aleida Bakker

a.bakker@dehunzeborgh.nl

 

Fotoclub 'De Hunzeborgh'

Bijna iedereeen fotografeert wel eens, de één wat fanatieker dan de ander. Kiekjes of mooie, bijzondere artistieke beelden. Voor degene die meer uit hun fotografie willen halen, ben ik in 2016 een fotoclub begonnen.

Deze club is een platform om werk te delen en te bespreken met anderen. ook zullen we ons eigen werk en werk van anderen beoordelen. Bij fotoclub De Hunze staat de creativiteit en de visie van de maker centraal.

 

Fotoclub De Hunze is opgericht voor mensen die van fotografie hun hobby hebben gemaakt en die hier actiever mee bezig willen zijn. Het gaat niet om een beginnerscursus fotografie, dus kunnen omgaan met een camera is een vereiste.

Op de bijeenkomsten nemen de leden foto's mee, die met elkaar besproken worden. Per bijeenkomst is er als uitgangspunt een thema. De leden kunnen vervolgens hun eigen creatieve interpretatie van het thema tonen. Verder wordt er per toerbeurt een fotografie onderwerp uitgelicht.

Er zijn geen kosten aan de fotoclub verbonden.

Aanmelden: Riët Visser

E. gravisser@gmail.com

M. 06 81271472

Schaakclub 'De Paardensprong'

Buurtcentrum de Hunzeborgh is sinds de oprichting in januari 2006 de thuisbasis van jeugdschaakclub de Paardensprong. In januari 2006 ging de club van start met 8 leden en twee trainers. De jaren erna beleefde de club een enorme groei. Het ledental steeg in 2009 en de jaren erna boven de 30 kinderen.

 

De trainersstaf groeide met deze ontwikkeling mee, van twee trainers in 2006 tot 10 trainers in 2019. Vanaf het eerste begin is de club bijzonder succesvol. Veel spelers wisten kampioen te worden van de Noordelijke Schaakbond (NOSBO) en plaatsen zich voor de nationale kampioenschappen waar veel spelers in de prijzen vielen met plaatsen op het erepodium en nationale titels behaalden. Een aantal clubleden wist zich zelfs te plaatsen voor EK’s en WK’s.

De grootste successen van SC de Paardensprong zijn terug te vinden in het team schaken. In 2013 werd het team t/m 10 jaar Nederlands Kampioen en in 2015 wist het team t/m 12 jaar in Den Bosch na drie dagen spelen in een bizarre ontknoping de Nationale Titel te veroveren. Voor onze club de grootste prijs in onze geschiedenis. Onze prijzenlast in de Hunzeborgh staat vol met bekers die we met het team schaken hebben gewonnen.

 

Je mag ook op vrijdagmiddag (16.15 tot 17.30 uur) binnenlopen, drie keer mag je gratis komen kijken en natuurlijk meedoen. De contributie voor een heel seizoen bedraagt 80 Euro (2019). Dit bedrag is inclusief materialen, Stappenboeken, examens en lidmaatschap van de KNSB.

Informatie: Ronald van Nimwegen

www.scdepaardensprong.nl

T. 050 5414622

Vitaal ouder worden met 'Senioren Fitness'

 

Van sporten krijg je energie, de conditie wordt beter en het verlaagt de kans op

chronische ziektes.

 

Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat je langer de activiteiten kunt

blijven doen die je graag doet.

 

Bewegen in groepsverband maakt het makkelijker om het vol te houden.

Bovendien goed voor de sociale contacten.

 

Kosten:

€ 3,50 per les

(kopje koffie inbegrepen).

 

Vooruitbetaling per periode (september t/m december en januari t/m juli).

Bestemd voor Senioren, zowel mannen als vrouwen.

U kunt eerst een gratis proefles volgen.

Voor meer informatie of opgave:

Pieta Nijhuis

T: 050 5421396

E: pieta.nijhuis@home.nl

Ina Bos

T: 06-44012276

E: bosuil4@gmail.com

Ladies Gym

Aanmelden: Lia Elsinga

l.ladiesgym@gmail.com

M. 06 30503802

Fitness 50+

Anita Visker is gekwalificeerd docente en heeft diverse specialisaties gedaan, ook op het gebied van beweging/functionele training voor ouderen. Zij heeft als achtergrond fysiotherapie.

Warming-up, bewegen van de gewrichten, versterken en rekken van de spieren, bewegen op muziek en aandacht voor de houding.


Bestemd voor vijftigplussers, zowel mannen als vrouwen.

Tarief: €3,50 per les (incl. kop koffie)

Vooruitbetaling per periode (januari t/m juni en september t/m december). U betaalt vanaf de les waarop u begint.

U kunt zich oriënteren met een proefles.

Aanmelden: Pieta Nijhuis

pieta.nijhuis@home.nl

050 5421396

Ina Bos

bosuil4@gmail.com

06 44012276

Piloxing

Piloxing is de nieuwe rage op fitnessgebied. Piloxing combineert de spieropbouw van Pilates, de cardio en kracht van boxen en het plezier en de sensualiteit van dans. Het is een high energie workout. In één les train je je houdingsspieren en werk je tegelijk aan je conditie! De les wordt op muziek gegeven wat de training stimulerend en swingend maakt.


Piloxing is heel effectief. Het verbetert je conditie, je houding en het versterkt je rugspieren. De kennis over de juiste houding neem je mee naar je dagelijks leven. Deelnemers aan Piloxing vertellen geregeld dat de training hun een bezoek aan de fysiotherapeut bespaart!

Aanmelden: Ewa Normann

info@moveindazity.nl

T. 050 3186532 of M. 06 12602037

Schildercursus 'Groen als Gras'

 

In oktober 2013 is deze groep gestart  en  zoals de naam al zegt : de meeste cursisten hadden niet eerder iets gedaan op teken- en schildergebied. 

In de afgelopen 4 jaar heeft deze groep grote vorderingen gemaakt.  De naam dekt de lading niet meer, maar is een herinnering aan hoe we begonnen. 

Ik, Heleen Wiemer , geef deze lessen met veel plezier . Er komen allerlei technieken aan bod , zoals : 

schilderen met acryl, waterverf, tekenen met krijt, pastel , inkt, collages maken, linosnede, 

monotype, en sjabloondrukken.   Ook de kleurenleer en compositie krijgt aandacht.  

Veel kan ik er over vertellen, maar lijkt het je leuk, kom dan eens kijken op vrijdagochtend! 

Er zijn een paar plaatsen vrij voor cursisten met al enige ervaring.  

Ben je nog “Groen als Gras “ ? Bij voldoende aanmeldingen start er een nieuwe groep op vrijdagmiddag. 

Aanmelden: Ina Bos

bosuil4@gmail.com

M. 06 44012276