top of page

Lezingen & concerten in de Hunzeborgh

17 december '23 15.00-17.00 uur

Industrieel Erfgoed

Lezing Jaap Ekhart

Jaap Ekhart.jpg

Wat valt allemaal onder de benaming Industrieel Erfgoed? Alleen maar fabrieken? Of misschien ook bouwsels zoals bruggen en watertorens die op industriële wijze zijn vervaardigd? Hoe zit het met directeurswoningen en de omgeving / het landschap waarin het erfgoed staat.

Voor alle evenementen geldt:

Toegangsprijs 2023: € 7,50
Toegangsprijs 2024: € 9,-   te voldoen aan de zaal met PIN of contant en gepast
 
Verplichte aanmelding op: cultuur@dehunzeborgh.nl

11 februari '24 15.00-17.00 uur

Door de ogen van mijn moeder

Muziektheater door Helma & friends

2024 Helma Erkelens.jpg

Helma Erkelens

Het muziektheater gaat over het leven van gewone mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Gezien vanuit het perspectief van een jong kind, tegen de achtergrond van verschrikkingen. Soms waren die dichtbij, soms ver weg. Een waargebeurd en universeel oorlogsverhaal, waarin liederen en instrumentale stukken de onderstroom van het gevoel verklanken. Het stuk wordt verteld en gezongen door Helma Erkelens. Piano, accordeon en arrangementen door Rop Haverkort. Cees Dekker speelt de altviool. Regie: Ben Smit. De muziek die ze spelen zijn toegankelijke liederen van Diepenbrock, Mompou, Bajgelman, Villa Lobos en Brahms.

Helma & friends

17 maart '24 15.00-17.30 uur

Kleding - van noodzaak tot overdaad

lezing door Netty Weijenberg

De uitvinding van kleding staat centraal in de ontwikkeling van culturen en opkomst en verval van beschavingen. De algemene tendens door de eeuwen heen was dat de bovenlaag van de bevolking de drager was van de cultuur, waar religie een grote rol speelde. 

Het was dan ook die bovenlaag die tot voor kort bepaalde wie welke kleding en welke kleuren je mocht dragen. De lezing gaat in op de rol van kleding van noodzaak tot overdaad. Wat waren de grondstoffen waaruit en technieken waarmee de mens stoffen wist te maken, te verfraaien en te verhandelen.

Illustratie: Het schilderij The Village Piper
by Antoine Le Nain (1588-1648).

14 april '24 15.00-17.30 uur

het Der Aa Kwartet

Klassiek concert

Foto: André Tervoort

Na het grote succes van de twee optredens op het Hunzeborgh Grasfestival komt het Der Aa Kwartet weer spelen in Buurtcentrum Hunzeborgh. Op 14 april zal dit kwartet een volledige middag optreden met een gevarieerd programma waarbij je vast niet stil kunt blijven zitten. Het der Aa kwartet wordt aangevoerd door violiste Elise Dethmers, die woonachtig is onze wijk Van Starkenborgh. Samen met haar mede-musici zal zij voor een heerlijke muzikale middag zorgen.

Voor alle evenementen geldt:

Toegangsprijs: € 9,- te voldoen aan de zaal met PIN of contant en gepast
 
Verplichte aanmelding op: cultuur@dehunzeborgh.nl

bottom of page