top of page

Reanimatie & AED cursus

Ieder uur overlijden in Nederland gemiddeld twee mensen aan een hart- of ademhalingsstilstand. Bij sommige slachtoffers is dit te voorkomen. Als omstanders reanimatie kunnen toepassen, kunnen daarmee levens worden gered; ook uw leven! Wanneer er een AED in de buurt is en iemand kan deze toepassen, wordt de overlevingskans nóg groter. In ons Buurtcentrum de Hunzeborgh beschikken wij over een AED, maar durft u deze te gebruiken? Daarom vindt het bestuur van de Hunzeborgh het belangrijk dat onze vrijwilligers vertrouwd zijn met de AED en iemand kunnen reanimeren.

Door een subsidie van de Gemeente is er nu de mogelijkheid om een grote groep vrijwilligers een cursus reanimatie te geven. De Stichting Reanimatie Noord Nederland verzorgt de reanimatiecursussen met AED in ons buurtcentrum. Reanimeren is eenvoudig te leren!

De cursus wordt gegeven in de Hunzeborgh op

Donderdag 19 januari 2023 19-22 uur. (VOL)

Zaterdag 21 januari 2023 13-16 uur.

Woensdag 25 januari 2023 14-17 uur. (VOL)

Wat leert u

In de basiscursus Basale Reanimatie inclusief de AED leert u hartmassage, mond-op-mond beademing en bediening van de AED toe te passen. Dit gebeurt op een levensechte pop. Verder krijgt u uitgelegd hoe te handelen bij verslikking en verstikking en wordt de stabiele zijligging aangeleerd. De cursus is voor iedereen een prettige én leerzame ervaring dankzij onze ervaren gecertificeerde instructeurs en het heldere lesmateriaal.

Aanmelden

Een eerste ronde cursussen is geweest. Mogelijk gaan we nog een tweede ronde doen bij voldoende aanmeldingen. Wijkbewoners van de Hunze & van Starkenborgh die graag alsnog de cursus willen volgen kunnen zich  aanmelden voor de reservelijst via dit formulier:

Geef je vookeursmoment op:

Aanmelding ontvangen!

bottom of page